Főoldal Technika és Tudomány Ma hatástalanítják a Kvassay hídnál talált bombát, hátom kerületben lesz lezárás

Ma hatástalanítják a Kvassay hídnál talált bombát, hátom kerületben lesz lezárás

0 megtekintés

A munkálatok miatt több forgalmas útszakaszt lezárnak, köztük a Rákóczi hidat, ami a közösségi közlekedést is érinti.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredéhez pénteken érkezett rendőrségi bejelentés arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy II. világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített – közölte korábban Gajdos Milán, az ezred kommunikációs tisztje.

A robbanóeszköz biztonságos elszállításához hatástalanításra van szükség, amit vasárnap este kezdenek meg a katonák. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség nagyjából egy kilométer sugarú körben lezárja a területet.

Vasárnap 18 óra 30 perckor lezárják a IX., a XI. és a XXI. kerület egy részét. A bomba hatástalanítását várhatóan 20 órakor kezdik meg a honvédség tűzszerészei.

Erre az időre lezárják és kiürítik a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján azt írta: az érintett BKK-járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek várhatóan 20 órától vasárnap.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek