Főoldal Autó Hatástalanították az egytonnás bombát a IX. kerületben – fotók

Hatástalanították az egytonnás bombát a IX. kerületben – fotók

2 megtekintés

A tűzszerészek egy órán belül végeztek, már a lezárásokat is feloldották.

Nagyjából egy órán belül sikerült hatástalanítani a fővárosban, a Kvassay hídnál előkerült egytonnás légibombát, amelyet a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítanak megsemmisítésre – közölte Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, hozzátéve, hogy a rendőrség feloldotta a környéken elrendelt területzárást.

© MTI / Mihádák Zoltán

A kommunikációs tiszt korábban azt közölte: pénteken érkezett rendőrségi bejelentés alakulatuk tűzszerész ügyeletére arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített.

A robbanóeszköz hatástalanítását vasárnap este 8 óra körül kezdték meg a katonák, és 9 óra előtt be is befejezték.

© MTI / Mihádák Zoltán

A tűzszerészművelet idejére a rendőrség nagyjából egy kilométer sugarú körben zárta le a területet. Lezárták és kiürítették a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát. Ez a közösségi közlekedés és a vasút forgalmát is érintette.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek