Főoldal Itthon Folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtése

Folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtése

5 megtekintés

Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése – írta a szervezet a vasárnap eljuttatott közleményében. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több mint kétszázezren csatlakoztak.

A gyűjtés kezdete óta 120 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat,

ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 30 millió forint felajánlást jelent. Az egyik legnagyobb áruházlánc üzleteiben november közepétől közel 86 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig 21,5 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói. Elindult az áruházlánc online gyűjtése, így már az interneten rendelők számára is elérhetőek a 250 forintos adománykuponok.

Advent első vasárnapján hirdette meg az Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet immár 25. alkalommal. Az összefogás jelmondata, az Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek! is hangsúlyozza:

ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól.

Ahogy közleményükben írják, a járványhelyzet miatt most még inkább szükség van az összefogásra: míg tavaly 40 ezer segélykérés érkezett a szervezet országos segélyközpontjához, addig 2020-ban ez a szám már novemberben meghaladta a 70 ezret.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek