Főoldal Külföld Egyszemélyes antiszemita demonstráció Kijevben

Egyszemélyes antiszemita demonstráció Kijevben

4 megtekintés

Pénteken Kijevben a Kontraktova téren ledöntötték a zsidó hanukaünnep alkalmából felállított menórát. Az esetet az elkövető videóra rögzítette, amelyet közösségi oldalán is közzétett.

A kijevi lakos, Andrej Racsok a videóban azt mondja:

megmutatom, hogyan kell viselkedni azokkal az idegenekkel, akik a hatalom bitorlásával, a területek elfoglalásával és az ukrán nép irtásával foglalkoznak.

Ezek után odament a Kontraktova téren a zsidó hanuka alkalmából felállított kilencágú menórához, és feldöntötte. Majd folytatta mondandóját:

Az ukránok – az erő, a zsidók – a sír.

A felvételt a férfi feltöltötte saját Facebook-oldalára, ahonnan rövid időn belül eltávolította. A videót azonban többen letöltötték, és terjedni kezdett az interneten. Az Ukrajnai Egyesült Zsidó Közösség a Telegram-oldalára feltöltötte a videót, s nyilatkozatában a történteket antiszemitizmusnak minősíti, és objektív kivizsgálásra szólította fel a rendvédelmi szerveket.

A férfi ellen vandalizmus vádjával indult eljárás, az ügyben folyik a tanúk kihallgatása, a férfit viszont nem tartóztatták le − írja az rbc.ua.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek