Főoldal Autó A parlament elé kerül a választási törvény és a „börtönbiznisz”

A parlament elé kerül a választási törvény és a „börtönbiznisz”

5 megtekintés

A jövő héten megváltozhat a választási törvény, és azt is alkotmányba írhatják, hogy az apa férfi, az anya pedig nő.

Az Országgyűlés több mint negyven törvényjavaslatról szavazhat a jövő héten. A képviselők kedden az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról is dönthetnek. A házelnök napirendi javaslatai alapján a parlament két ülést tarthat: egyet hétfőtől keddig, majd egy következőt szerdán.

Az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik, a Ház a közelmúltban elhunyt korábbi országgyűlési képviselőkre, Pécsi Ildikóra, Vojnik Máriára és Tóth Ferencre emlékszik majd, amit napirend előtti felszólalások és azonnali kérdések követhetnek.

Kedden reggel 9 órától a temesvári népfelkelés évfordulója alkalmából tartanak megemlékezést, a napirend előtti felszólalások után pedig határozathozatalokat tarthatnak. A képviselők ekkor huszonegy javaslatról dönthetnek, köztük az alaptörvény kilencedik módosításáról, amely a kormány szerint a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni.

Szavazhatnak továbbá a választási törvény módosításáról is, amelyet a változtatásokat előterjesztő Varga Judit igazságügyi miniszter a kamupártok elleni fellépés szükségességével indokolt. A szerdai ülés szintén reggel 9 órakor kezdődik és a napirend előtti felszólásokat követően ugyancsak huszonegy indítványról határozhatnak. Egyebek mellett elfogadhatják a börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő visszaélések megszüntetését célzó módosításokat, valamint az új szőlészeti és borászati törvényt.

Az ülés a Magyar Nemzeti Bank tavalyi üzleti jelentéséről és beszámolójáról szóló általános vitával érhet véget.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek