Főoldal Autó 5000 forintot kapnak az idősek karácsonyra a XVIII. kerületben

5000 forintot kapnak az idősek karácsonyra a XVIII. kerületben

2 megtekintés

100 százalékos táppénz, ingyen tesztek önkormányzati dolgozóknak és 5000 forint a 65 éven felülieknek a XVIII. kerületben. A DK-s polgármester szerint elszabadultak az élelmiszerárak, ezért kell támogatástokat osztogatni.

Ötezer forintos utalvánnyal támogatja a kerületben élő 65 év felettieket a XVIII. kerület önkormányzata – jelentette be Szaniszló Sándor, a kerület DK-s polgármestere vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Több mint 15 ezer utalványt küldenek ki, melyek postázása megkezdődött, írja az MTI.

A polgármester a kerületben élő idősek támogatását azzal indokolta, hogy a dráguló élelmiszerárak miatt sok nyugdíjasnak problémát jelent a létfenntartáshoz szükséges élelmiszerek megvásárlása. Ezért döntött arról a kerület önkormányzata, hogy az év végi források terhére ötezer forintos utalvánnyal támogatják azokat, akik ezt kérték.

A kerület fővárosi segítséggel megrendelt 3000 tesztet is. Ezekkel elsősorban azokat fogják jövő héttől tesztelni, akik az önkormányzati szférában dolgoznak, és kimaradtak a kormányzat eddigi teszteléséből.

Szaniszló Sándor közölte azt is, hogy az önkormányzat 100 százalékos táppénzt biztosít azoknak, akik az „önkormányzat környékén dolgoznak”, munkatársaik, és koronavírus-fertőzés miatt nem tudnak dolgozni.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek