Főoldal Kultúra Ünnepi közvetítésekkel jelentkezik a Bábfilmszínház

Ünnepi közvetítésekkel jelentkezik a Bábfilmszínház

5 megtekintés

Előadás-sorozattal és streampremierrel ünnepel a Budapest Bábszínház december 19. és január 2. között. A Kisrigók című új, kisiskolásokat és családjukat megszólító produkció december 30-án 18 órától látható először – tájékoztatta az MTI-t a színház. A különleges előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbe fogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, amelyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

A streampremier után a Kisrigók január 2-án 15 órától újra látható.

Az ünnepi streamműsor már a mostani hétvégén elkezdődik Jules Verne történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással, amelyet Kuthy Ágnes rendezett tavaly a Budapest Bábszínházban. December 29-én megismétli a színház a produkciót.

December 19-én, 20-án és 28-án Václav Čtvrtek Rumcájsz című meséje, az idei évad első bemutatója látható Schneider Jankó rendezésében. A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában az igazságos banditával és kedvesével, Mankával ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások.

December 25-én és január 3-án a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében láthatják a Bábfilmszínház nézői. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett- és pálcás bábtechnikát is alkalmazza.

December 26-án és 27-én Hoffer Károly rendezésében a Gengszter nagyi című darab lesz műsoron. A történet főhősei egy unalmasnak látszó nagymama és 11 éves unokája. David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása.

December 31-én pedig a Boribon és Annipanni szerepel a Bábfilmszínház műsorán. Az előadás, amely Marék Veronika kötetei alapján készült, Ellinger Edina rendezésében látható.

Forrás: Index.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek