Főoldal Külföld Ukrajnában csaknem 13 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak egy nap alatt

Ukrajnában csaknem 13 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak egy nap alatt

1 megtekintés

Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, az elmúlt napokhoz hasonlóan szombatra is csaknem 13 ezer új beteget jegyeztek fel 24 óra alatt, viszont ismét többen gyógyultak meg, mint ahányan elkapták a vírust – írja az MTI.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 12 811 esettel 885 039-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 243 áldozattal 14 998-ra. Eddig 494 001-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 13 ezren, az aktív betegek száma így most csaknem kétezerrel 376 040-re csökkent. Az elmúlt három napban is 13 ezer körüli volt a fertőzöttek napi növekménye az országban, csak hétfőn regisztráltak kilencezer alattit, utána ismét fokozatosan emelkedni kezdett az újonnan azonosított betegek napi száma.    

A legtöbb új beteget, 1696-ot előző nap megint a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben már meghaladta a 90 ezret, az elhunytaké pedig 23-mal 1574-re emelkedett. Az elmúlt napon kimagaslóan sok, 3001 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte, hogy mostantól minden olyan beteget tesztelni fognak koronavírusra, akinek légúti megbetegedésre utaló tünete van, és orvoshoz fordul vele. Kijelentette: azt tűzték ki célul, hogy havonta legalább egymillió tesztet végezzenek el az országban.

   

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek