Főoldal Gazdaság Újabb emeletes vonatok a váci vonalon

Újabb emeletes vonatok a váci vonalon

4 megtekintés

Újabb emeletes vonatok kezdik meg az utasforgalmi próbaüzemet vasárnaptól a Vác-Szob vonalon. Így már összesen hét ilyen szerelvény jár majd a legforgalmasabb elővárosi vonalakon.

Újabb emeletes, KISS motorvonat kezdi meg utasforgalmi próbaüzemet december 13-án a Budapest-Vác-Szob vonalon  – írja szombat reggeli közleményében a MÁV. A közleményük alapján így már öt emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok a váci és kettőt a ceglédi vonalon.

Összesen hét emeletes szerelvény jár majd a két legforgalmasabb elővárosi vonalon.

Újabb KISS vonatok állnak forgalombaForrás: MÁV

A 600 ülőhelyes emeletes vonatok az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt – írják. A Stadler tájékoztatása alapján várhatóan még idén további KISS motorvonatok is forgalomba állhatnak.

A MÁV azt is hozzátette, hogy 2022 végéig a megrendelt járművek mindegyike – összesen 40 KISS – forgalomba állhat, így a főváros elővárosi forgalmát szinte teljes mértékben modern motorvonatok szolgálják majd ki.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek