Főoldal Külföld Több mint ötven év után fejtették meg a brutális Zodiákus üzenetét

Több mint ötven év után fejtették meg a brutális Zodiákus üzenetét

5 megtekintés

Egy ausztrál kódfejtő 51 év után fejtette meg a Zodiákus néven elhíresült amerikai sorozatgyilkos egyik titkos üzenetét, ám ez sem vitt közelebb a bűnöző kilétének felfedéséhez – írja a Guardian.

Az ausztrál David Oranchak pénteken jelentette be, hogy megvan a megfejtés, melyet 51 éve keres egy három ország szakértőiből álló csoport.

Remélem, jól szórakoztok, miközben el akartok kapni. Nem félek a gázkamrától, mivel az visz a leghamarabb a paradicsomba, hiszen már van elég rabszolgám, aki nekem dolgozik

– hangzik az üzenet, amit a beteg lelkű ismeretlen egy sor szimbólum formájában a San Francisco Chronicle című lapnak küldött 1969 novemberében.

A zodiákushoz hivatalosan öt gyilkosságot kapcsolnak, melyeket 1968-ban és 1969-ben követett el a San Franciscó-i öböl térségében.

Két további áldozatának sikerült elmenekülnie, azonban sokkal több bűntényről vélik, hogy az ő számlájára írható. Maga az ismeretlen harminchét gyilkosságot vállalt magára.

A Zodiákus gyilkos Észak-Kalifornia számos települését tartotta rettegésben, és noha évtizedek teltek el, továbbra is harcolunk a brutális bűncselekmények áldozatainak igazságáért. A folyamatban lévő nyomozás érdekében, valamint az áldozatok és családjaik érdekeinek tisztelete miatt jelenleg nem tudunk többet mondani

 – ezt már az FBI helyi irodájának szóvivője közölte a San Francisco Chronicle-lel.

A férfi 1969-ben kezdett újságoknak üzenni és a rendőrségre telefonálgatni, magát Zodiacnak nevezve. Ha a lapok megtagadták a kódolt sorok közlését, újabb bűntényekkel fenyegetett. Összesen négy rejtjeles üzenete jelent meg, egyikről a gyilkos azt állította, ebben fedi fel a kilétét. Ez azonban a mai napig rejtély.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek