Főoldal Külföld Német szélsőjobb milíciának szánt fegyvereket foglaltak le Ausztriában

Német szélsőjobb milíciának szánt fegyvereket foglaltak le Ausztriában

2 megtekintés

Több tucatnyi lőfegyvert és csaknem százezer lőszert foglalt le a héten az osztrák rendőrség, ezeket részben egy tervezett németországi szélsőjobboldali milíciának szánták az ügyben őrizetbe vett gyanúsítottak – közölte Karl Nehammer osztrák belügyminiszter.

Az MTI beszámolója szerint öt embert vettek őrizetbe az ügyben, köztük egy olyan férfit, akit már ismertek a hatóságok szélsőjobboldali tevékenysége miatt.

A rendőrök 76 félautomata és automata lőfegyvert, 14 kézifegyvert, több mint százezer különböző kaliberű lőszert, hat kézigránátot és más robbanószereket foglaltak le a miniszter közlése szerint, de arról nem szólt, hogy hol.

Annyit árult el, hogy Németországból Ausztriába irányuló kábítószer-szállítás felderítése közben bukkantak rá a fegyverekre.

Arról, hogy kinek szánták ezeket, az egyik őrizetbe vett gyanúsított beszélt. Az ügyben két embert Bajorországban tartóztattak le – tette hozzá Michael Mimra főfelügyelő. Nyomozás folyik az ügyben Észak-Rajna–Vesztfália német tartományban is.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek