Főoldal Autó Elvonások ide vagy oda, több önkormányzat is pénzt oszt karácsonyra a nyugdíjasoknak

Elvonások ide vagy oda, több önkormányzat is pénzt oszt karácsonyra a nyugdíjasoknak

0 megtekintés

Budapest több kerülete és néhány vidéki város önkormányzata is utalványt vagy pénzt oszt a rászoruló vagy az arra jelentkező nyugdíjasoknak.

Noha a kormány egy veszélyhelyzeti rendelettel nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat, amelyek így az elvonások ellenére nem emelhetnek adót, több településen vagy fővárosi kerületben azért osztanak karácsonyi bónuszt a nyugdíjasoknak – derül ki a Napi.hu összeállításából.

Dunaújváros önkormányzata 8 ezer forintos támogatást ad azoknak, akik a nyugdíja kevesebb, mint havi 57 ezer forintot, azok pedig, akik havi 57 ezer és 199 500 forint közötti ellátást kapnak, 5 ezer forintos támogatáshoz jutnak. Így A város még emelt is a karácsonyi bónusz mértékén, ott ugyanis 2019-ben még egységesen 5 ezer forint bónuszt kaptak az érintett idősek.

Budapest XV. kerületében idén is kiosztják a Palota karácsonyi támogatást azoknak a nyugdíjasoknak, akik havi ellátása nem haladja meg a 128 ezer forintot, és nem rendelkeznek egyéb jövedelemmel. A bónusz legfeljebb 10 ezer forint összegben adható.

Minden nyugdíjast megjutalmaznak viszont egy 5000 forintos utalvánnyal a főváros XVIII. kerületében. Az utalványokat a Príma áruházakban lehet levásárolni, és június 30-ig válthatóak be. Az utalvány értéke az eddig osztott hagyományos csomagok értékének majdnem kétszerese.

Nyíregyházán az önkormányzat 2500 forint értékű ajándékcsomagot juttat el a nyugdíjasokhoz, benne szaloncukorral, kávéval, teával, csokoládéval és keksszel. A juttatást 25 750-en kapják meg.

Tiszavasvárin karácsonyi, egyszeri támogatást igényelhet az önkormányzattól mindenki, aki betöltötte a 65. életévét, de nem tették közzé, mekkora összegről van szó.

A Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpál idősei fejenként 6 ezer forintot kapnak, a szomszédos Dunaszegen a 70 év feletti időskorúak kapnak ünnepi támogatást, egységesen 5 ezer forintot.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek