Főoldal Technika és Tudomány Dél-Koreában is rekordot döntött a fertőzés

Dél-Koreában is rekordot döntött a fertőzés

6 megtekintés

Elérték a magyar érték tizedét az 50 milliós országban.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

950 fertőzöttet találtak szombatra, ezzel Dél-Koreában eddig a legmagasabb értéket regisztrálták – írja a BBC. Mun Dzsein elnök azt mondta, az ország vészhelyzettel néz szembe, ugyanakkor ez az utolsó nagy csata lesz a vakcina megjelenése előtt.

A legtöbb beteget Szöulban és környékén találták. Az utóbbi napokban az 50 milliós országban 5-600 fertőzöttet szűrtek ki. (Magyarországon ennek a tízszerese jellemző, szombaton 5000 felett volt az új fertőzöttek száma.)

A köztársaságban fokozzák a tesztelést és megerősítik a kontaktkutatást, ami eddig is a védelem legfontosabb pillére volt. Emellett kedd óta korlátozások vannak érvényben, tilos az 50 főnél nagyobb csoportosulás, bezártak az edzőtermek és karaoke-bárok, az éttermek este 9 óra után csak kiszállítást vállalhatnak.

A járvány kezdete óta Dél-Koreában 578 fő veszítette életét. Az ország ugyanakkor elkerülte eddig a széles körű korlátozásokat, amiben a nagyon alapos kontaktkutatás és a fertőzöttek izolálása segített.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek