Főoldal Külföld Autó hajtott egy Black Lives Matter-tüntetés résztvevői közé Manhattanben, többen megsérültek

Autó hajtott egy Black Lives Matter-tüntetés résztvevői közé Manhattanben, többen megsérültek

1 megtekintés

Legalább hat ember megsérült, többeket kórházba szállítottak a nagyjából ötven fős megmozdulás résztvevői közül. A jármű sofőrjét őrizetbe vették.

Black Lives Matter

Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

A támadást egy BMW-t vezető nő követte el – írja a Reuters. A sofőr a helyszínen maradt, őt a rendőrök előállították. A tüntetést New York központjában, a 39. utca és a Harmadik sugárút sarkánál tartották.

A támadás egyik sérültje sincs életveszélyes állapotban. Egyelőre kevés részletet lehet tudni; az biztos, hogy az ütközésben legalább hat ember sérült meg, de hogy közülük hányat szállították kórházba, azt nem tudni.

A helyi média arról is beszámolt, a feketék jogait védő Black Lives Matter mozgalom tüntetését részben kilenc, jelenleg éhségsztrájkoló, őrizetbe vett illegális bevándorlóval való szolidaritás miatt szervezték meg.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek