Főoldal Üzlet A kormánytól kért segítséget a Dunaferr miatt Dunaújváros vezetése – hiába

A kormánytól kért segítséget a Dunaferr miatt Dunaújváros vezetése – hiába

5 megtekintés

A cégnél forrnak az indulatok, miután kirúgták négy szakszervezeti vezetőt.

A kormánytól kért segítséget Dunaújváros vezetése a Dunaferr helyzete miatt – derült ki az RTL Klub Híradójának riportjából. A cég augusztusban felmondta a kollektív szerződéseket, a szakszervezetnél ezért attól tartanak, jövőre 20-30 százalékkal csökken a fizetésüket, amelyeket már hónapok óta csúszva, két részleten kapják meg.

A bérek csúszását vizsgálta a kormányhivatal is, és megállapította, hogy szabálytalan, ám büntetést nem szabott ki, mondván azt a pénzt inkább a munkavállalók fizetésére szánják. A kormány azonban azt írta a csatornának: mivel a cég magánkézben van, érdemben nem tudnak beavatkozni.

Mindez azért érdekes, mivel a kormány többször próbálkozott, hogy megszerezze a céget, amely orosz-ukrán tulajdonban van. Az orosz többségi tulajdonos állítólag befektetőkkel tárgyal, hogy rendeződjön az acélipari kereslet csökkenése miatt nehéz helyzetbe került dunaújvárosi cég helyzete.

A Dunaferr vezetése pénteken elbocsátotta a helyi szakszervezet négy vezetőjét, emiatt a Vasas szakszervezet azt fontolgatja, bírósághoz fordul.

További részletek az RTL riportjában.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek