Főoldal Üzlet 50 millió forintnyi élelmiszert adakoznak Mészáros Lőrincék

50 millió forintnyi élelmiszert adakoznak Mészáros Lőrincék

4 megtekintés

A 116,9 milliárd forint értékű Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével 50 millió forint értékben 70 tonnányi élelmiszeradományt juttat el rászorulókhoz.

Az adományozásról szombaton tartott sajtótájékoztatót a Mészáros Csoport és a Vöröskereszt a Búzakalász 66 Felcsút Kft. göböljárási telephelyén – adta hírül az MTI.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: advent időszakában sem feledkezhetnek el arról, hogy a karácsony és a téli hónapok sok kihívás elé állítják a nélkülöző családokat és az egyedülálló időseket, akiknek az is gondot okozhat, hogy kerül-e ünnepi étel az asztalra, vagy a hétköznapokon van-e elég élelmiszer otthon. Rajtuk szeretnének most segíteni a több mint 50 millió forint értékű, 70 tonnányi élelmiszeradomány célba juttatásával, amelyhez segítségül hívták a Magyar Vöröskeresztet.

A tízezer kiosztott csomagban a Mészáros Csoport termékei találhatók, és a csoporthoz tartozó Gallicoop kamionjaival jutnak el a karitatív szervezet régiós központjaiba. A csomagokban többek között húsáru, friss tojás, méz és egy rúd bejgli is található.

A csomagok összeállításában sok fiatal önkéntes vett részt. Azokat a járványhelyzet miatt nem segélyosztási akciók keretében, hanem egyesével, személyesen viszik majd ki a rászorulóknak.

A Forbes becslése szerint a Mészáros csoport az ország ötödik legértékesebb magyar vállalat, 116,9 milliárd forint becsült értékkel. Ennek 0,04 százalékát jelenti az 50 millió forint.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek