Főoldal Kultúra Vezércsel, Korona, Attenborough – ezt néztük a Netflixen

Vezércsel, Korona, Attenborough – ezt néztük a Netflixen

5 megtekintés

Soha ennyi időt még nem töltöttünk a Netflix előtt korábban, idén a magyarok négy és félszer annyit filmeztek, mint tavaly. A drámák és a vígjátékok előtt töltöttük a legtöbb időt 2020-ban, de a dokumentumfilmek is népszerűek voltak.

Drámákat néztünk legszívesebben és legnagyobb számban a Netflixen. Nem is csoda, hiszen olyan sorozatok közül válogathattunk, mint a Vezércsel, a Barbárok, a Lucifer, vagy a Korona.

Természetesen, ahogy egyre több szinkronos gyerekfilm jelenik meg a kínálatban, úgy kattannak rá a családok ezekre. A tavalyi évhez képest hatszoros időt töltöttünk mesenézéssel. Ebben jelentős szerepe volt a Jurassic Park: Krétakori tábor, az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz, a Lunaria – Kaland a Holdon, a Táncra fel! és a DJ Hamupipőke című alkotásoknak is. A felnőtteknek szóló animék népszerűsége is hasonlóan meredeken emelkedik, melyhez hozzájárultak a Ghibli stúdió remekei ugyanúgy, mint a Zeusz vére című sorozat.

Továbbra is népszerűek a vígjátékok, kivétel nélkül minden hónapban dobogós volt ez a kategória. Együtt mulattunk az Űrhadosztály baklövéseit figyelve, szorítottunk, hogy Emily megtalálja helyét Párizsban és a szerelmi életében egyaránt. Nevetve idéztük fel középiskolai emlékeinket Otis életét követve a Szexoktatás című sorozatban, vagy az Én még sosem… szereplőinek drukkolva.

A Netflix közleménye szerint egész évben versenyzett egymással a dobogóért a thriller és az akció, szerencsére nem az öldöklő értelemben. Itt kifejezetten sokan voltak kíváncsiak a napjaink tinédzser-problémáival foglalkozó magyar film, a Remélem legközelebb sikerül meghalnodra, a Sötétségre, a Nagy pénzrablásra, az Esernyő Akadémiára, a Veszélyes hazugságokra és Spenser az igazság nyomábanra. A spanyol készítésű Nagy pénzrablás 92 országban került be a napi legnépszerűbb 10 cím közé, a Barbárok 91, a norvég Ragnarök pedig 89 országban kapott kiemelt figyelmet az évben.

A csókfülke, a Miután, a Karácsonyi hadgyakorlat, A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek, illetve a Karácsonyi cserebere – Az új hasommás – néhány cím a legnézettebb romantikus alkotások közül. 2020-ban a karantén miatt több mint nyolcszor több időt töltöttünk romantikus filmek nézésével, mint tavaly.

© IMDb / David Attenborough: A Life on Our Planet

A régióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a Netflix dokumentumfilmjei iránti érdeklődés, ötször annyi időt töltöttünk ezek előtt tanulással: többek között a Társadalmi Dilemma, illetve a zseniális David Attenborough sorozataiban gyönyörködve, vagy éppen a bukott állatkertvezető, Joe Exotic elképesztő történetén hüledezve a Tigrisvilágban. Nagyon népszerű itthon a Forma-1 kulisszái mögé is betekintést engedő Formula 1: Hajsza a túlélésért, ahogy Zac Efron világjáró műsora is.

Forrás: HVG.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek