Főoldal Gazdaság Új nyomtatványokkal bővül jövőre a NAV online nyomtatványkitöltője

Új nyomtatványokkal bővül jövőre a NAV online nyomtatványkitöltője

0 megtekintés

2021-ben ismét bővül az online intézhető ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson (ONYA) belül újabb online nyomtatványok segítik, hogy ügyfeleink külön program telepítése nélkül, bárhol, kényelmesen, akár mobiltelefonon is intézhessék adózással kapcsolatos ügyeiket.

2021 elejétől már a háztartási munkával kapcsolatos bejelentések is teljesíthetők online formában. A nullás bevallás kiváltására szolgáló nyilatkozat (NY) beküldése a webes felületen még egyszerűbbé válik.

Az egyre népszerűbb kisvállalati adózás megkönnyítésére a kiva-bevallás (21KIVA) szintén elérhető lesz az ONYA felületén, és a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallására szolgáló nyomtatvány (21TFEJLH) esetében is csupán néhány adat kitöltésével benyújtható lesz a bevallás.

A jövő év elejétől már a háztartási munkával kapcsolatos bejelentések is teljesíthetők az ONYA nevű online felületenFotó: Szabó Gábor – Origo

Az ONYA 24 órás szolgáltatást kínál, és használatához kizárólag ügyfélkapu-regisztrációra van szükség.

A felületen bárki elérheti a NAV-nál nyilvántartott aktuális adatait, amelyeket szükség esetén módosíthat, törölhet, további adatokkal kiegészíthet.

Az azonosító adatok a bevallási nyomtatványokon is automatikusan megjelennek, ami gyorsítja és megkönnyíti kitöltésüket.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek