Főoldal Autó Szijjártó újabb szélsőjobboldali európai politikussal találkozott

Szijjártó újabb szélsőjobboldali európai politikussal találkozott

3 megtekintés

Folytatódik a külügyminiszteri körút: a politikus ezúttal az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével, Norbert Hoferrel találkozott Bécsben.

Újabb szélsőjobboldali európai politikussal randevúzott pénteken Szijjártó Péter, mint azt Facebook-oldalán bejelentette. A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal Bécsben tárgyalt Norbert Hofer parlamenti alelnökkel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével.

Az FPÖ neve a Strache-botrány óta sokaknak lehet ismerős. A párt korábbi elnökéről, illetve Ausztria akkori alkancellárjáról, Heinz-Christian Strache-ről egy olyan felvétel került elő, amelyen a magát egy orosz oligarcha befolyásos unokahúgának kiadó nővel tárgyalt Ibizán, és arról akarta őt meggyőzni, vegye meg neki az ország legbefolyásosabb napilapját, a Kronét, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökéhez hasonló sajtóbirodalma legyen. Cserébe azt ígérte, ha a pártja hatalomra kerül, óriási befektetési lehetőségeket kínálnak majd a hölgy megbízójának.

A magyar külügyminiszter csütörtökön kezdte látogatássorozatát Európa szélsőjobboldali politikusainál. Hágában találkozott Geert Wilderssel, a holland Szabadságpárt vezetőjével. Koppenhágában a Dán Néppárt első emberével, Morten Messerschmidttel tárgyalt. Aztán a finn fővárosban a Finnek Pártja frakcióvezetőjével, Ville Tavioval és Simo Gröönroos pártfőtitkárral. A téma hivatalosan minden esetben, Bécsben is a migráció és a bevándorlás volt.

Szijjártó nem pártemberként, hanem külügyminiszterként utazott, és a fotóik tanúbizonysága szerint az állami különgépet vette igénybe. Azonban minden valószínűség szerint az Európai Néppártból távozni készülő Fidesz érdekében tárgyalt.

A miniszter tárgyalópartnerei – Hofert is ideértve – semmilyen kormányzati pozícióval nem rendelkeznek. Azonban mindannyian a szélsőjobboldalt tömörítő európai parlamenti frakciónak, az Identitás és Demokrácia képviselőcsoportnak tagjai, és az FPÖ ebben sem kivétel.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek