Főoldal Autó Szijjártó: Megjött a kínai vakcina dokumentációja

Szijjártó: Megjött a kínai vakcina dokumentációja

1 megtekintés

Azonnal szerződik az oltóanyag importjára a kormány, ha az rendben van az OGYÉI szakemberei szerint.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Ma reggel megérkezett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez a kínai oltóanyag dokumentációja – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán. A magyar szakemberek most nekiláthatnak a vizsgálatnak, amely eredményeként eldönthetik, engedélyt adnak-e a kínai oltóanyag magyarországi használatára.

Amennyiben a szakemberek pozitív döntést hoznak, azonnal megkezdődik az oltóanyag importjára vonatkozó szerződés megkötése. A miniszter szerint a vakcina biztonságossága nem politikai, hanem szakmai kérdés.

Menczer Tamás korábban arról beszélt, hogy jelenleg három kínai céggel áll kapcsolatban a kormány: két magán és egy állami vakcinagyártóval. Úgy tűnik, hogy a vakcina fejlesztésében az állami gyártó tart előrébb, és még az idén tömeges oltást tervez a cég.

Érkezett már minta az orosz oltóanyagból is, bár ahogy azt korábban megírtuk, sok esély nincs rá, hogy belátható időn belül tömegesen oltanák a magyar lakosságot a Szputnyik V nevű vakcinával.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek