Főoldal Itthon Rendőr kézen a sírrablók

Rendőr kézen a sírrablók

4 megtekintés

Kriptákba is megpróbált betörni az a négy férfi, akiket elfogtak XIV. kerületi rendőrök, mert úgy gondolták, hogy a sírhely ékszereket rejt – adta hírül a police.hu. A tolvajlás számos fajtájában képviseltette magát a banda, betörésekkel és autófeltörésekkel is gyanúsítják őket. 

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy egy zuglói áruház mélygarázsában történt autófeltörések után nyomoztak és így jutottak el ahhoz a négy férfihoz, akik 2020 nyarán előbb autókat törtek fel, majd ősszel már lakásbetöréssel próbálkoztak, ám ebbe már beletört a bicskájuk, mert nem tudtak bejutni egy XVIII. kerületi házba.

Ám ez sikertelenség nem szegte „munkakedvüket”, sőt december 1-jén már egy Komárom-Esztergom megyei, nyolc nappal később pedig egy Pest megyei temetőben próbáltak feltörni egy-egy kriptát, mert úgy tudták, hogy az elhunytak mellé ékszereket is temettek. Azonban sírboltok vastag ajtói és falai ismét útját állták a sajátos quartettnek.

A rendőrök december 9-én késő délután a fővárosban fogták el az 58 éves B. Józsefet, a 67 éves M. Gyulát és az 51 éves Sz. Józsefet, akik éppen az egyik sikertelen temetőlátogatásból tartottak hazafelé. Negyedik társukat, aki az eljárás adatai szerint a korábbi autófeltörésekben vett részt, december 10-én fogták el a zuglói rendőrök. 

Budapesti hotelből lopott a férfi, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek