Főoldal Technika és Tudomány Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva vették őrizetbe a Bloomberg újságíróját Kínában

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva vették őrizetbe a Bloomberg újságíróját Kínában

0 megtekintés

A hatóságok civil ruhás emberei az otthonából vitték el Haze Fant.

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva őrizetbe vették a Bloomberg egyik újságíróját Kínában – írja a Reuters. Szemtanúk szerint a hatóságok civil ruhás emberei hétfőn otthonából vitték el Haze Fant, de a hivatalos közlemény csak pénteken jelent meg.

A kínai állampolgárságú Fan a pekingi nemzetbiztonsági hivatal őrizetében van – idéz a hírügynökség a közleményből –, mert a gyanú szerint veszélybe sodorta törvénysértő tevékenységével a nemzet biztonságát. A gyanú részletei nem derültek ki.

A Bloomberget arról is biztosították a hatóságok, hogy az elfogott újságírónak a törvény által biztosított jogai egyáltalán nem sérülnek. A nemzetközi hírügynökség ennek ellenére aggódik, és szóvivőjük szerint mindent megtesznek Fan érdekében. Az újságíró korábban egyébként több neves médium munkatársa is volt már, így például dolgozott a CNBC, a CBS News, az Al Jazeera és a Reuters számára is.

A kínai külügy nem kommentálta a történteket.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek