Főoldal Technika és Tudomány Mindenki nyugodjon meg: gyerekülés is rögzíthető az 1700 lóerős családi Koenigseggbe

Mindenki nyugodjon meg: gyerekülés is rögzíthető az 1700 lóerős családi Koenigseggbe

1 megtekintés

A 0-ról 100-ra kevesebb mint 2 másodperc alatt felgyorsuló hiperautóban két felnőtt és két gyermek a legnagyobb biztonságban utazhat.

A Koenigsegg március elején leplezte le legfrissebb hiperautóját, a Gemerát, melyről most egy érdekes új információ derült ki. A svéd autógyártó manufaktúra bejelentette: a hat légzsákos hiperautó mindkét hátsó ülésén található ISOFIX gyermekülés rögzítési pont.

A kis túlzással élve akár családi autóként is használható újdonság mozgatásáról egy kétliteres háromhengeres biturbó benzinmotor gondoskodik, amelynek tömege alig 70 kilogramm. Ezenkívül a hátsó kerekeket egy-egy villanymotor hajtja, és az első tengelyre is került egy villanyos egység.

© Koenigsegg

A végeredmény nem kevesebb, mint 1700 lóerő és 3500 Nm. Ennek köszönhetően az autó 1,9 másodperc alatt gyorsul a 0-ról 100-ra, és a gyártó azt ígéri, hogy 0-ról 400-ra is rekordgyorsan katapultál majd az 1,7 tonnás autó.

© Koenigsegg

A 800 V-os rendszerrel szerelt Gemera 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan, abban az üzemmódban 300 km/h a végsebessége. A teljes hatótávolság az ígéretek szerint kereken ezer kilométer, a csomagtartó 200 literes.

© Koenigsegg

Az összkerék-hajtású, összkerék-kormányzású és 3 méteres tengelytávolságú Koenigsegg Gemerából 300 darabot terveznek legyártani.

© Koenigsegg

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek