Főoldal Bank Meghalt a világ leggazdagabb bankára

Meghalt a világ leggazdagabb bankára

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A libanoni születésű, de Brazíliában élő Joseph Safrát tartották a világ leggazdagabb bankárának. 1962-ben ment Brazíliába, segítségével sikerült a családi vállalkozást Latin-Amerika egyik legnagyobb pénzügyi intézményévé felfuttatni. Egészen 82 évesen bekövetkezett haláláig ő volt a Safra Csoport elnöke.

A Forbes szerint Safra vagyona 23,2 milliárd dollárt tett ki még ebben a hónapban, mellyel ő volt halálig a világ 63. leggazdagabb embere és a legvagyonosabb bankár.

Vagyona és üzleti sikerei ellenére Safra kerülte a nyilvánosságot, csak ritkán adott interjúkat, kerülte a társadalmi összejöveteleket.

Safra nevéhez több nagy adomány is fűződik, ilyen volt a Rodin szobrok odaajándékozása a sao paulói állami múzeumnak,  két városi kórháznak adott pénzadomány vagy egy zsinagóga építésének támogatása. A legismertebb ajándék azonban mégis inkább a jeruzsálemi Izrael Múzeumnak adományozott, eredeti Albert Einstein kézirat volt a relativitás elméletéről.

Címlapkép: Patricia Monteiro/Bloomberg via Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Bank rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek