Főoldal Autó Koronavírusos lett két rab a sopronkőhidai börtönben

Koronavírusos lett két rab a sopronkőhidai börtönben

4 megtekintés

Egyikük légzéstámogatásra szorul.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben válaszadásunk időpontjában két fogvatartott igazolt COVID-19 fertőzött, azonban egyikük sincs lélegeztetőgépen.

Az egyik – krónikus alapbetegségekkel rendelkező – fogvatartott kórházi légzéstámogatásra szorul, de lélegeztető géppel történő invazív lélegeztetés szükségessége esetében nem merült fel.

Koronavírusos lett két fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben – értesült a hvg.hu, az információt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is megerősítette. Bár a hozzánk eljutott hírek szerint az egyik fertőzöttet lélegeztetőgépre kellett tenni, a BVOP ezt az információt pontosította.

Azt írták, két fogvatartott igazolt COVID-19 fertőzött, azonban egyikük sincs lélegeztetőgépen. “Az egyik – krónikus alapbetegségekkel rendelkező – fogvatartott kórházi légzéstámogatásra szorul, de lélegeztető géppel történő invazív lélegeztetés szükségessége esetében nem merült fel.”

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek