Főoldal Itthon Karácsony Gergely: letette a fegyvert Brüsszelben a magyar és lengyel kormány

Karácsony Gergely: letette a fegyvert Brüsszelben a magyar és lengyel kormány

3 megtekintés

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Rafał Trzaskowski, Varsó főpolgármestere közös nyilatkozatot adtak ki az európai uniós csúcson elfogadott költségvetés megállapodásáról.

Budapest polgármestere közösségi oldalán is nyilvánossá tette a nyilatkozatot, melyben hangsúlyozta:

A magyar és lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről. Harsoghatnak győzelmi jelentéseket, de valójában letették a fegyvert Brüsszelben.

Karácsony az általa közzétett nyilatkozatban abban reménykedik, hogy az Európai Unió minél hamarabb cselekszik annak érdekében, hogy Magyarországon és Lengyelországban megakadályozzák az „EU-s támogatások rendszerszintű ellopását”.

Legfontosabb feladatként a járvány megfékezését tűzte ki célul az EU-források hozzáférésével. Továbbá felszólította az Európai Uniót:

biztosítsa azoknak a szabályoknak a betartását, amikért a városok sikeresen küzdöttek, hogy a nemzeti kormányok vonják be az önkormányzatokat az európai  helyreállítási források tervezési és elosztási folyamatainak minden lépésébe.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek