Főoldal Külföld Jégből és hóból is megépült a kínai Nagy Fal

Jégből és hóból is megépült a kínai Nagy Fal

3 megtekintés

Rory van Ulft, egy hét éves kanadai súlyemelő lett az Egyesült Államokban a műfaj történetének legfiatalabb bajnoka.

130310030 2349696535175842 8736287520530074757 n

Rory két évvel ezelőtt kezdett el súlyt emelni, azért, hogy megerősödjön. Először tornázni kezdett, majd rájött, ha nem elég erős, így könnyen megsérülhet.

A súlyemelést, a szakítást és a lökést szigorúan edző felügyelete mellett kezdte el gyakorolni, akivel fokozatosan növelték a terhelést. Így felhúzásban ma már 80 kilót is megcsinál a kislány. Roryt azóta is folyamatosan szemmel tartja az edzője, akárcsak sportorvosai és a szülei, nehogy túlterheljék és lesérüljön.

Amikor belevágott a súlyemelésbe, utáltam az egészet. Ijesztő volt látni, ahogy a lányom ilyen nagy súlyokat felemel. Csupa olyat, amit én el sem bírnék. Most viszont nagyon büszke vagyok rá, mert tényleg elképesztő dolgokat visz véghez

idézi az Oddity Central Lindsay Noadot, Rory édesanyját.

Azt már édesapja teszi hozzá, hogy Rory nem csupán a lányok közt kiemelkedő, egyelőre a fiúk mezőnyében sem volt olyan, aki valaha elbírt volna ekkora súlyokat.

A 7 éves Rory, aki a versenyen róla készült fotókon csak „játéktetoválásokat” visel, elsősorban tornásznak tartja magát, de azt mondja, szereti egyre erősebbnek érezni magát a súlyemelésnek köszönhetően, amely újabb és újabb feladatok elvégzésére teszi alkalmassá a torna világában.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek