Főoldal Technika és Tudomány Ismét adatszivárgás volt a Spotifynál, figyelje az e-mailjeit

Ismét adatszivárgás volt a Spotifynál, figyelje az e-mailjeit

5 megtekintés

November 12-én fedezték fel, de április 9-e óta létezhetett azt a biztonsági rés, ami miatt illetéktelenek kezébe kerülhetett néhány felhasználó személyes adata.

Egy hónapon belül már másodjára érdemes figyelniük az e-mail-fiókjukat azoknak, akik használják a Spotifyt. A cég bejelentette, a felhasználók egy kis részénél adatszivárgás történt: egy biztonsági rés miatt a személyes adataik a Spotify üzleti partnereihez kerültek –írja a TechCrunch.

A Spotify az érintett felhasználóknál új jelszót állított be, majd kiküldte nekik az e-mailt, hogy adjanak meg egy új belépési kódot. A hibát november 12-én fedezték fel, de a feltételezések szerint április 9-e óta létezhetett.

A Spotify szerint az érintett felhasználóknál az e-mail cím, a felhasználói név, a jelszó, a nem és a születési dátum kerülhetett ki a rendszerből. Arról a cég képviselői nem beszéltek, hogy ezek közül mely adatok kerültek ténylegesen illetéktelen kezekbe, azt azonban megjegyezték: az érintett cégekkel már felvették a kapcsolatot, hogy a jogosulatlanul hozzájuk jutott adatok mielőbbi törlésére kérjék őket.

A biztonsági rést azóta már befoltozták, és egyelőre arra sem találtak bizonyítékot, hogy a kiszivárgott adatokkal bárki visszaélt volna. Azt azonban leszögezte a Spotify: a hiba nem azonos azzal, amelyik miatt novemberben szintén figyelmeztetést kapott néhány felhasználó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek