Főoldal Autó Elvitte a rendőrség Gődény Györgyöt

Elvitte a rendőrség Gődény Györgyöt

2 megtekintés

Felesége állítása szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai érkeztek a járványszkeptikus gyógyszerészhez. Az operatív törzs megerősítette, hogy péntek reggel négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak kutatásokat, akik hasonló tartalmak hangadói.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

“Hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei” – írta Gődény György felesége, férje Facebook oldalán.

A bejegyzésbe belinkelte a járványszkeptikus gyógyszerész tegnapi posztját is, melyben Gődény György arra szólította fel követőit, hogy lépjenek a tettek mezejére.

“Ha harc, hát legyen harc – nem mi akartuk, de felvesszük a kesztyűt. A senkik nem fogják az életünket meghatározni, ezért abba beavatkozni és tönkretenni se hagyjuk őket! Mindegy, hogy ki, Kocsis, Cake vagy Olivio, de lehet Kis Pista Jóska is, egyre megy, a hulladék előbb vagy utóbb, de mindig a szemétdombra kerül…” – írta.

Ahogy arról szerdán már beszámoltunk, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója Polt Péter főügyészhez fordult, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal szemben. Kocsis-Cake ebben megemlítette, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weblapján és YouTube-csatornáján a mai napig közzétesz “vírustagadó tartalmakat”. A képviselő rákérdezett a főügyésznél, vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, vagy hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gődény oldalai ne legyenek elérhetőek.

A főügyész válaszában azt írta, hogy a képviselő kérdését feljelentésnek értékelte, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította. Indoklása szerint a rendőrség feladata megítélni, hogy a Kocsis-Cake által említett tevékenység felkelti-e a bűncselekmény gyanúját.

Az előállítással kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik válaszukban azt írták, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem adnak bővebb tájékoztatást az eljárásról.

Négy embernél volt házkutatás

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a hatóság folyamatosan figyeli az internetes felületeken, közösségi oldalakon a vírustagadó, vírusszkeptikus emberek közléseit, cikkeit, és vizsgálja, hogy az egyes tartalmak jogszabályba ütköznek-e. Gál – nevek említése nélkül – bejelentette:

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya több hete büntetőeljárást indított, amelynek keretében péntek reggel négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak kutatásokat, akik a vírusszkeptikus tartalmak hangadói.

A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le és készülnek megvizsgálni. A vizsgálatok eredménye megalapozhatja az érintettek büntetőjogi felelősségét.

A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés bűntette miatt folytatja, de felmerülhet a hatósági rendelkezés elleni uszítás bűntette is. Gál megjegyezte azt is, hogy az eljárást a hatóság nem feljelentésre indította.

A hvg.hu információi szerint a “vírusszkeptikus tartalmak hangadói” hamarosan maguk is beszámolhatnak közösségi oldalaikon a velük történtekről – vagyis feltehetően előállították, és kihallgatják őket.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek