Főoldal Kultúra Eltemették Balázs Fecót

Eltemették Balázs Fecót

6 megtekintés

(Cikkünk frissül)

Szűk családi, baráti körben kísérték utolsó útjára Balázs Fecót. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, énekes, a Korál zenekar alapító tagja 2020. november 27-én, hatvankilenc éves korában hunyt el.

A szigorúan zárt körű temetésre a járványügyi intézkedések miatt volt szükség. Fecó rajongói december első hétvégéjén már elbúcsúzhattak tőle a Margitszigeten, a zenélő szökőkútnál, ahol rengetegen érkeztek, és a távolságtartás szabályait figyelembe véve rótták le kegyeletüket. 

Utoljára a járvány kitörésekor beszélgettünk arról vele, hogy a koronavírus mindenre hatással van, és Fecó azt mondta, hogy a gyönge szíve miatt jobb elkerülni ezt a járványt. 

A temetésen hegedűre és nagybőgőre átírt változatban játszották Fecó A Csönd Éve Volt című dalát. 

Ma este Sitke is búcsúzik Balázs Ferenctől. Az Index a zenész halála után ellátogatott a Vas megyei településre, ahol Balázs Ferenc és a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület segítségével és munkájának köszönhetően az 1980-as évek végén,és az 1990-es évek elején megszépült a falu melletti dombon álló romos kápolna. A domboldalra szervezett évenkénti rockfesztivál bevételéből renoválták a kápolnát.

Sitke polgármestere, Morgós István az Indexnek azt mondta, hogy Balázs Fecó temetésének napján a sitkeiek a kápolnánál dalaival, kivetítőn búcsúznak a zeneszerzőtől. Gyertyák és mécsesek már halálának napja óta égnek az elárvult sitkei színpadon.

   

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Forrás: Index.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek