Főoldal Életmód Eltemették Balázs Fecót

Eltemették Balázs Fecót

6 megtekintés

A koronavírusban elhunyt énekestől csak a közeli barátok és rokonok vehettek búcsút.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Ma délután temették el Balázs Fecót, a Neoton, Taurus és Korál november 26-án elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesét. A rajongók korábban a Margit-szigeten felállított emlékhelyen búcsúzhattak, a temetést azért kellett titokban tartani, mert ügyelni kellett a járványügyi szabályokra is, ezért csak a legközelebbi kollégák és pályatársak kaptak meghívót a család mellett – írja a Blikk.

A temetésen beszédet mondott például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki szerint Balázs Fecó lelkisége Assisi Szent Ferencéhez állt közel, de megszólalt a Neoton nevében Pásztor László, vagy Ifjabb Albert Flórián is.

A temetésen Mága Zoltán és zenekara játszotta Bach és Balázs Fecó zenéit, a gyászszertartást Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök vezette.

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek