Főoldal Kultúra Először lesz női rendezője egy Star Wars filmnek

Először lesz női rendezője egy Star Wars filmnek

3 megtekintés

Patty Jenkins, a Wonder Woman rendezője jegyzi a Rouge Squadront.

Csütörtökön jelentette be a Disney, hogy kinek a kezébe adják a következő Star Wars film, a Rouge Squadron rendezését. A 2023 karácsonyára ígért folytatást Patty Jenkins fogja rendezi, ezzel ő lesz az első nő, aki egészestés Star Wars filmet csinálhat. Korábban a fantasy univerzumának rendezői gárdájában már dolgozott női alkotó, a Skywalker korának elkészítésében second unit directorként vett részt Victoria Mahoney, Deborah Chow pedig a Mandalorian első évadában rendezhetett egy epizódot. A Rouge Squadron teremti meg az első alkalomat arra, hogy egy női alkotó nevével fémjelezzenek egy teljes Star Wars filmet.

Patty Jenkins egyszer már írt filmtörténelmet: a szuperhősfilmek territóriumára is ő tette be a lábát először női rendezőként. 2017-ben ő rendezte a Wonder Womant, és ezzel először csinált 100 millió dollár feletti költségvetéső blockbustert nő. A Gal Gadot főszereplésével készült mozifilmet nemcsak a közönség fogadta jól (világszerte 821 millió dolláros jegybevételt generált a film), de a kritika is rajongott érte. Nem csoda, hogy ezek után Jenkinsre bízták a Wonder Woman 1984-et is, amelynek bemutatója az Egyesült Államokban karácsonykor lesz.

(via Variety)

Forrás: HVG.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek