Főoldal Gazdaság Elon Musk szerint túl sok a diplomás az amerikai vállalatok élén

Elon Musk szerint túl sok a diplomás az amerikai vállalatok élén

4 megtekintés

A Tesla vezetője, Elon Musk, gyakran nem rejti véka alá véleményét, így most is kimondta azt, amit gondol, ezúttal az amerikai oktatási rendszerről és a céges kultúráról. Musk szerint a mesterszakos hallgatókat nem tanítják meg arra, hogy a vásárló a legfontosabb, és csak a számokkal törődnek, ez pedig komoly problémát jelent.

A milliárdos cégvezető, Elon Musk szerint jelenleg túl sok amerikai vállalat élén állnak mesterszakot végzett dolgozók, akiknek csak a nyers adatok és a bevétel számít, és nem törődnek azzal, hogy elégedetté tegyék vásárlóikat és ügyfeleiket.

Musk kijelentette, hogy a jelenlegi helyzet nem tesz jót a vállalatoknak és sokkal kevesebbet kellene törődni a pénzügyekkel és az igazgatósági gyűlésekkel és többet magával a termékkel.

A Tesla vezére azzal érvelt, hogy a jó pénzügyi eredmény jönni fog magától, ha a cég olyan terméket vagy szolgáltatást kínál, amely kapós a vásárlók körében Hozzátette, hogy néhány cégvezető viszont ezt a folyamatot félreértelmezi, és nem látja a lényeget, vagyis azt, hogy a termék teszi naggyá a sikeres vállalatokat.

Elon MuskForrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Vince Bucci

Nem ez az első alkalom, hogy Musk kritikát fogalmazott meg az egyetemi oktatás területén. Márciusban arról beszélt, hogy az egyetemek jó helyek arra, hogy a fiatalok bulizzanak és elvégezzék a napi feladataikat, de valódi oktatást nem nyújtanak. Musk egyébként maga is diplomás, ugyan csak alapszakot végzett, a Stanfod doktori programjából kibukott.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek