Főoldal Technika és Tudomány Elárasztotta a torrentet a Cyberpunk 2077, akad vírusos csomag is

Elárasztotta a torrentet a Cyberpunk 2077, akad vírusos csomag is

1 megtekintés

Bár a kiadó CD Projekt mindent elkövet, hogy az érdeklődők csak a hagyományos utat követve férjenek hozzá a Cyberpunk 2077-hez, akadnak, akiknek máshogy is sikerül.

A rendes, fizetős útvonalak mellett a torrenten is nagyon keresett a közel egy évtizedig fejlesztett a Cyberpunk 2077 – derül ki a TorrentFreak cikkéből. A jelenség nem okozhatott meglepetést: a lengyel CD Projekt videojátéka a megjelenéstől számított néhány óra alapján kiugró érdeklődést ért el – többek közt – a Steam játékáruházban. Emellett rengetegen streamelték is, ahogy játszanak vele: csak a Twitch oldalán több mint egymillió ember nézte a témában indított adásokat. (És ezeket még csak nem is a hétvégén, hanem a hét közepén indították el a felhasználók.)

A torrentes ügyeket jól ismerő TF szerint hasonló jelenség tapasztalható a kalózoldalaknál is: ezrek, sőt tízezrek keresik, illetve osztják tovább a játék ingyen hozzáférhető, időnként vírussal megspékelt változatait. A letöltés tehát egyáltalán nem veszélytelen. Ennek ellenére a hagyományos BitTorrent csatornákon már több mint 100 ezer ember töltötte le a CODEX nevű kalózcsapat által összekészített kiadást. De a valós szám ennél is nagyobb lehet.

https://youtube.com/watch?v=BO8lX3hDU30

A torrenten futó játékszoftverek persze nem csak azért keresettek, mert ingyen vannak: sokkal kisebb helyet foglalnak a normál változatnál, ugyanis a kalózok összetömörítik a program telepítőcsomagját. Ez lehetővé teszi a fájlok gyorsabb letöltését/cseréjét, amihez így az is kedvet kaphat, aki lassabb internettel rendelkezik. A kisebb fájlméretnek köszönhetően ugyanis sokkal kevesebb ideig tart letölteni a játékot. Ilyen csomagok a Cyberpunk 2077 esetében egyelőre nem jelentek meg, habár a FitGirl nevű kalózkollektíva már jelezte, hogy dolgoznak egy kiadáson.

A lengyel kiadó közben minden követ megmozgatva igyekszik ellehetetleníteni a másolatokhoz való hozzáférést. A stúdió azzal is sokat küzdött, hogy a játék megjelenése előtt készült videókat eltávolítsa a netről, mert sokan az egyértelmű tiltás ellenére is élő videókban streamelték, ahogy játszanak – a még meg sem jelent szoftverrel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek