Főoldal Autó Egymást jutalmazta meg a dunaföldvári polgármester és az alpolgármester

Egymást jutalmazta meg a dunaföldvári polgármester és az alpolgármester

2 megtekintés

A vészhelyzet adta lehetőséggel élve több havi fizetést adtak egymásnak áprilisban.

Saját hatáskörben egymásnak ítélt meg többhavi fizetésüknek megfelelő jutalmat Dunaföldváron a polgármester és az alpolgármester – írja a Telex. A függetlenként megválasztott vezetők a koronavírus első hulláma alatti veszélyhelyzet idején tették ezt meg, amikor a különleges jogrend alapján a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhatnak el határozatokat.

Horváth Zsolt polgármester a helyettesének, Süveges Árpád Róbertnének „3 havi tiszteletdíjának megfelelő” jutalomról határozott. Ugyanazon az áprilisi napon „5 havi illetményének megfelelő” jutalmat ítélt meg neki az alpolgármester.

Az, hogy a többhavi fizetésnek megfelelő összegek pontosan mekkorák, nem derül ki a közzétett határozatokból, ahogy az sem, hogy Süvegesné pontosan mivel érdemelte ki jutalmát. Ködös az indoklás Horváth esetében is: a polgármester „az általa elvégzett munkára, illetve a veszélyhelyzetre való többletfeladatokra tekintettel” kapta a pénzt.

A kérdéseket felvető jutalmazás kapcsán a Telex megkereste a két köztisztviselőt, de azok válasz nélkül hagyták a lapot. 

Hasonló történt Balatonalmádiban és Gyálon is, azzal a különbséggel, hogy az ottani polgármesterek ennyit sem adtak a látszatra, és magukat jutalmazták meg.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek