Főoldal Autó Az MSZP-s politikus nem tudja, ki tett cigarettát autójába, mielőtt átjött volna az ukrán határon

Az MSZP-s politikus nem tudja, ki tett cigarettát autójába, mielőtt átjött volna az ukrán határon

1 megtekintés

A diplomata útlevéllel közlekedő azt mondta, teljesen le volt döbbenve, amikor kinyitotta az autót.

Legény Zsoltot az MSZP volt parlamenti képviselőjét csütörtökön kapták el az ukrán határon nagy mennyiségű cigarettával autója csomagtartójában. A politikus az RTL Kub Híradójának arról beszélt, hogy ő értesítette a konzulátust, a cigi viszont nem az övé volt.

Amikor megérkeztek, kinyitottam az autót és én voltam a legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba”

– mondta Legény.

A politikus azóta már lemondotta párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjáról, és kilépett az MSZP-ből is, mert elmondása szerint “nem terhelheti közösségét egy ilyen súlyos üggyel.”

Arról, hogy miért volt egyáltalán diplomata útelvele a külügyi államtitkár, Menczer Tamás beszélt korábban: állítása szerint az MSZP kérte ki számára a nemzetközi kapcsolatok segítésére, és ilyenkor a külügy nem mérlegel pártalapon.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek