Főoldal Gazdaság Az Airbnb elképesztőt menetelt a tőzsdén

Az Airbnb elképesztőt menetelt a tőzsdén

3 megtekintés

Csütörtökön vonult tőzsdére a rövidtávú lakáskiadással foglalkozó Airbnb 68 dolláros nyitóáron. A befektetők által régóta várt első nyilvános részvénykibocsátás (IPO) során a válallat árfolyama valósággal kilőtt.

Az Airbnb részvényeivel 68 dolláros áron indult a kereskedés, a nap végére viszont már 144,71 dollárt fizettek a befektetők egyetlen értékpapírért, vagyis az árfolyam több mint duplájára emelkedett a nap folyamán, ezzel az Airbnb piaci értéke elérte a 86,5 milliárd dollárt.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a cég ma már többet ér, mint a Hilton, a Marriott és az Intercontinental, vagyis a három vezető szállodalánc együttesen.

Szintén sikerült megelőzniük egyik legnagyobb riválisukat, a booking.com-ot, amely csütörtöki zárás alapján 86,2 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkezik.

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Annak ellenére lett ilyen sikeres az Airbnb IPO-ja, hogy a világjárvány alatt a cég becsült értéke 31 milliárd dollárról 18 milliárdra zsugorodott, emellett pedig a dolgozók 25 százalékát is elbocsátotta a vállalat.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek