Főoldal Technika és Tudomány Átadták a 2020-as Gábor Dénes-díjakat

Átadták a 2020-as Gábor Dénes-díjakat

3 megtekintés

Szerdán átadták a Novofer Alapítvány által 1989-ben létrehozott elismerő Gábor Dénes-díjakat. A műszaki és szellemi alkotásokat, mérnöki munka és technológiai fejlesztést együttesén alapuló innováció elismerő díjat Országházban rendezett 2020-as átadását a járványhelyzet miatt elhalasztották.

2020 évi Gábor Dénes-díjasok:

  • Dr. Fekete Andrea kutató gyermekorvos, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem docense,
  • Dr. Hebling János fizikus, a Pécsi Tudományegyetem professzora,
  • Dr. Kacskovics Imre állatorvos, az ELTE dékánja,
  • Keserű György Miklós vegyészmérnök, akadémikus, Természettudományi Kutatóközpont csoportvezetője,
  • Dr. Kruppa József agrármérnök, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára,
  • Dr. Németh Géza villamosmérnök, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék habilitált egyetemi docense. 

Az idei Gábor Dénes-díjat dr. Csicsery Zsigmond vegyészmérnök, nyugdíjas tanácsadó kapta. Az „In Memoriam Gábor Dénes” elismerést pedig Ács Tünde Fatima okleveles kulturális antropológus, a Gábor Dénes-díjasok Klubjának titkárának ítélték.

A Gábor Dénestől származó „Találjuk fel a jövőt” jelmondat üzenete napjainkban különösen aktuálissá vált az élet minden területén. 

– hangsúlyozta az Alapítvány. Kiemelték, hogy idén júniusban ünnepeltük Gábor Dénes születésének 120. évfordulóját, majd a 2021 decemberében lesz 50 éve, hogy átvette a fizikai Nobel-díjat. Az Alapítvány ezért Gábor Dénes Emlékévek 2020–2021 címen indít jubileumi eseménysort.

Forrás: Index.hu - Tech-Tud rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek