Főoldal Bank Akadozik a kártyás fizetés a K&H-nál

Akadozik a kártyás fizetés a K&H-nál

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Egyes szolgáltatóknál fennakadások tapasztalhatók az interneten történő online bankkártyás fizetésekben – közölte a bank. Egy részleges kereskedői érintettségű problémán túl aktuálisan egy rendszerhiba is akadályozza a K&H bankkártyák online használatát, a bank a hiba kijavításán dolgozik, és elnézést kér a kellemetlenségért.

Mi áll a háttérben?

Az internetes betéti- vagy hitelkártyával belföldön és külföldön történő vásárlások szabályai a pénzforgalmi jogszabályoknak (PSD2) megfelelően megváltoznak 2020. december 31-től. Ez a szabályozás komoly átalakításokat tesz szükségessé az interneten történő bankkártyás fizetés infrastruktúrájában mind a kártyakibocsátó bankok, mind a kártyaelfogadó bankok, mind a kereskedők részéről – indokolta a hibát a K&H.

Az új folyamatra történő átállás egyes szolgáltatók esetén a határidő előtt megtörtént, míg más szolgáltatóknál még folyamatban van. Ennek következtében bizonyos fizetési tranzakciók hibába ütközhetnek. A probléma elhárításán a kártya elfogadó bankokkal és a Mastercard kártyatársasággal közösen dolgozunk – közölte a bank.

További információk és lista a hibában érintett partnerekről a bank honlapján olvashatók.

Címlapkép: Shutterstock

Forrás: Portfolio.hu - Bank rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek