Főoldal Autó A koronavírus elleni oltás beadatására biztat a gyógyszerészek kamarája is

A koronavírus elleni oltás beadatására biztat a gyógyszerészek kamarája is

2 megtekintés

Véleményük szerint a védőoltások magyarországi használatát engedélyező hatóság eddigi tevékenysége garantálja, hogy biztonságos és hatásos vakcinával oltsanak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Nagy reményekkel várja a koronavírus elleni védőoltások alkalmazását a Magyar Gyógyszerészi Kamara – derül ki az elnökség közleményéből. Sorolják is az oltás előnyeit: vakcinával megfékezhető a járvány, és akkor újra normális lehet az élet.

Úgy vélik, hogy a védőoltások magyarországi használatát engedélyező hatóság (az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézet – a szerk.) eddigi tevékenysége megfelelő garancia arra, hogy hatásos és biztonságos legyen a majd engedélyezett oltás.

A kamara arra kéri a gyógyszerészeket, hogy beszéljenek rá mindenkit az oltásra. Maguk is így tesznek, amikor a közleményt úgy zárják:

Honfitársainknak pedig azt javasoljuk, hogy a szkeptikusoktól, valamint a védőoltásokról folyó különböző motivációjú vitáktól függetlenítsék magukat, minél többen igényeljék a védőoltást és az első adandó alkalommal oltassák be magukat.

A kormány is indított kampányt az oltás népszerűsítésére. Ennek részeként az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál minden csütörtökön egy új videóval jelentkezik majd.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek