Főoldal Technika és Tudomány Újabb dokumentum bizonyítja, hogy körözik a brüsszeli szexorgiát szervező férfit

Újabb dokumentum bizonyítja, hogy körözik a brüsszeli szexorgiát szervező férfit

2 megtekintés

A lengyel Igazságügyi Minisztérium azt írta a Blikknek, hogy Manzheley eredeti neve Przemyslaw P., és okirathamisítás, zsarolás, és rágalmazás miatt is keresik.

Valóban körözik David Manzheleyt, akinek két héttel ezelőtti szexpartiján részt vett Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő. Az erről szóló iratokat a krakkói kerületi bíróság küldte meg a Blikknek.

A dokumentumból kiderül, hogy 2014-ben nemzetközi körözést adtak ki David Manzheley ellen, ám a belga fellebbviteli bíróság 2017. június 22-én elutasította annak végrehajtását. Ha a brüsszeli orgia szervezője visszakerülne Lengyelországba, le kellene töltenie a 14 hónapos börtönbüntetését, amit csalás miatt szabtak ki rá jogerősen 2010 novemberében.

A lengyel Igazságügyi Minisztérium a Blikk kérdésére azt közölte, hogy Manzheley eredeti neve Przemyslaw P., és okirathamisítás, zsarolás, és rágalmazás miatt is keresik. A lengyel Wadowice Naszemiasto azt is kiderítette, hogy a férfi apja nyugalmazott rendőr, nagyapja pedig egy wadowicei pék.

David Manzheley lengyelországi körözéséről már korábban elkezdett keringeni egy link az európai sajtóban, a férfi azonban tagadta, hogy ő lenne az a 36 éves lengyel, akit csalás miatt keresnek. A 444.hu-nak például azt mondta, hogy 29 éves. Az Onet lengyel lap több forrásra hivatkozva azt írta múlt héten, hogy a két személy ugyanaz, a partit szervező Manzheleyt keresik a rendőrök, szintén megemlítve, hogy csalás miatt körözik.  Az Euronews arról számolt be, hogy a lengyel sajtónak a híradófelvételek alapján több rokona és ismerőse azonosította Dawid Manzheleyt, aki a sajtónak egy katolikus egyetem közgazdász PhD-hallgatójaként mutatkozott be.

Manzheley ellentmondásos nyilatkozataival a hvg.hu is foglalkozott.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek