Főoldal Kultúra Új főszerkesztő az Országút élén

Új főszerkesztő az Országút élén

3 megtekintés

Az Országút fiatal lap, még egyéves sincs. Ön szerint miért volt szükség most a vezetőváltásra, és miben várható változás?

A lap ugyan fiatal, de javakorabeli, tapasztalt főszerkesztőt igényel. A terv az, hogy az irány fiatalosabb legyen, mint amilyen eddig volt, illetve azokat az értékeket, amiket a szerkesztőbizottság a magáénak érez, és ami mentén a lap elindult, azt következetesebben, nagyobb perspektívával közvetítse. Amiről beszélek, az egyben a két világháború közötti keresztény-szociális, illetve a népírók által elkezdett magyar reformmozgalom értékeit is jelenti. Azért vagyunk, hogy hidakat ácsoljunk ezeknek az értékeknek, és utakat építsünk, amelyek behálózzák a Kárpát-medence egészét. Olyan szerzőink is vannak és lesznek, akik határon túlról, távoli országokból küldenek tudósításokat, jegyzeteket. Magunkat is szeretnénk jobban megismerni, illetve a világot is jobban érteni.

Az Országút elég jelentős állami támogatást kap. Ez azt jelenti, hogy akárki írhat oda?

A minőség és eszmeiség fontos. Nyitottak vagyunk a vitára, a diskurzusra, az együtt gondolkodásra. A lapnak van egy szellemi arcéle, de ez nem egy elzárkózás akar lenni, hanem útkeresés. Nyitottak vagyunk az együtt gondolkodásra. Építkezni akarunk, és nem elzárkózni.

Szerdahelyi Csongor

Fotó: Bonum TV / youtube

Mit gondol, az emberek mennyire nyitottak az irodalomra?

Nehéz terep az embereket olvasásra ösztönözni. A nyomtatott felület mellett az Országút honlapja is megújul, mert így sokkal több olvasót érhetünk el. A két felület önállóan is megállja a helyét, a nyomtatott Országút pedig népszerű, önálló hetilappá válhat.

Hogyan és hová pozicionálná az Országutat a magyar sajtó piacán?

Szeretnénk megnyerni magunknak az értelmiséget, a történelem, a művészetek, a hit és erkölcs világa, a környezet-, természet- és örökségvédelem iránt érdeklődő, gondolkodó embereket. Keresztény értékek mentén szeretnénk az országot élhetőbbé, lakhatóbbá, barátságosabbá tenni.

Forrás: Index.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek