Főoldal Technika és Tudomány Több országot érintő gond van a Messengerrel, Magyarországon is beütött a baj

Több országot érintő gond van a Messengerrel, Magyarországon is beütött a baj

2 megtekintés

Európa-szerte gond van ezekben a percekben a facebookos Messengerrel. Az üzenetek késve vagy egyáltalán nem érkeznek meg a címzettnek. [Frissítés: most már egyáltalán nem megy át semmi.]

Frissítés: a Messenger mostanra több országban is megadta magát, a szolgáltatás náluk szinte egyáltalán nem használható.

Korábban írtuk:

Csütörtök délelőtt komolyabb hiba jelentkezett a Messenger üzenetküldő európai működésében.

Az online szolgáltatások állapotát nyomon követő DownDetector szerint a hiba kiterjedt:

Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Belgiumban, Francia- és Horvátországban, továbbá Egyesült Királyság, Görögország és Románia területén is probléma van most a szoftver működésével.

A panaszok alapján a megírt szövegek csak késve, vagy egyáltalán nem mennek el a szolgáltatás asztali (böngészős) felületén. Így aztán van, hogy nem is érkeznek meg a címzetthez. A mobilon valamivel jobb a helyzet, de ott is késés tapasztalható.

© DownDetector

A hiba komolyságát mutatja, hogy a szerkesztőségünkben egymásnak küldött üzenetek közül több 3-4, illetve 6-8 perc után ért el a címzetthez. De olyan is volt, hogy negyedórát vagy ennél is többet kellett várni rá. A messengeres ablakokban pedig nagyrészt mindenkinél a “Nincs internetkapcsolat” hibaüzenet olvasható.

A Messengerrel legutóbb november végén támadt probléma, de akkor csak a képküldés vacakolt. A mostani egy fokkal komolyabb, és láthatóan többeket érint.

Szerdán 48 amerikai állam is beperelte a Facebookot, amelyet a monópoliumellenes törvény megsértésével vádolnak.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek