Főoldal Autó Teljes ellenzéki előválasztásért indított petíciót a Momentum

Teljes ellenzéki előválasztásért indított petíciót a Momentum

5 megtekintés

A közös ellenzéki lista összes egyéni jelöltjét megszavaztatnák az emberekkel.

Petíciót indít a teljes előválasztás megvalósításáért a Momentum – közölte a párt egy, a hvg.hu-nak is elküldött e-mailben. “Miután a Fidesz megakadályozza, hogy a választáson mindenki a neki legkedvesebb pártra szavazhasson, a mi felelősségünk, hogy a legnyíltabb és legdemokratikusabb módon válasszuk ki a közös ellenzéki jelölteket” – idézték Fekete-Győr András pártelnököt.

Az elnök szerint nem csak a közös miniszterelnök-jelöltről és az egyéni jelöltekről, hanem a közös listáról is előválasztáson kell dönteni. “A pártelitek helyett döntsék el a választók, mely pártok politikusai képviseljék őket 2022 után” – mondta a petíciót elindító politikus.

Abban már korábban közös nevezőre jutottak az ellenzéki pártok, hogy az egyéni jelöltek esetében is szükséges lesz az előválasztás, de nem tartották szükségesnek minden körzetben megtartani, és más vitás kérdések is voltak köztük.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek