Főoldal Technika és Tudomány Ön is tapsolhat a bécsi újévi koncerten

Ön is tapsolhat a bécsi újévi koncerten

14 megtekintés

A Bécsi Filharmonikusok 2021-ben is köszöntik az újévet, igaz, közönség nélkül.

A járványhelyzet ellenére megrendezik 2021. január 1-én a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét. A helyszín ezúttal is a Bécsi Zeneegylet Aranyterme lesz, és Riccardo Muti fog vezényelni. Csak a közönség fog hiányozni, ezt a problémát azonban egy okos ötlettel áthidalták a bécsiek.

Lehetőség lesz ugyanis arra, hogy a nézők a világ minden tájáról élőben tapsoljanak a Bécsi Filharmonkusoknak. Ehhez online kell regisztrálniuk a www.mynewyearsconcert.com oldalon, az ezen keresztül küldött tapsot élőben bejátsszák a koncerten a Bécsi Zeneegylet Aranytermében, és az ORF-közvetítésben is hallható lesz majd.

„Nemzetközi szinten lehetetlen lenne, hogy a koncertet ne tartsuk meg” – hangsúlyozta a Bécsi Filharmonikusok elnöke, Daniel Forschauer az Osztrák Rádiónak (ORF) adott interjújában. Az előadás világszerte 40 millió nézőhöz jut el. „A koncert számomra üzenet a világnak.” A programon, amely már 2020 februárjában elkészült és amely a Strauss-dinasztiára fókuszál, nem változtatnak.

A zenei programot több mint 90 országban, több mint 50 millió nézőnek közvetítik majd.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek