Főoldal Külföld Megúszta a bizalmi szavazást Orbán lengyel barátja

Megúszta a bizalmi szavazást Orbán lengyel barátja

6 megtekintés

Túlélte az ellene indított bizalmatlansági szavazást Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes. Az abortusztörvény miatti durva rendőri fellépés miatt is felelősségre akarta vonni a lengyel parlamentben egy ellenzéki párt.

Nem vonta meg a bizalmat Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettestől a 450 tagú lengyel parlament: a szerda éjjeli ülésen 232-en szavaztak neki bizalmat, és 216-an menesztették volna posztjáról.

Kaczynski saját, Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) szavazataival, továbbá egy ellenzéki vokssal nyerte meg a szavazást.

A bizalmatlansági indítvány az ellenzéki Polgári Platform (KO) frakciójának kezdeményezésére került a szejm elé, aki azzal vádolta a kormányfőhelyettest, hogy megosztja a társadalmat és felelős a túlzott rendőri fellépésért az abortusztörvény szigorítása ellen tüntetőkkel szemben.

A 71 éves Kaczynski – aki évekkel korábban kormányfő is volt – októberben lett miniszterelnök-helyettes. A belügy-, az igazságügy és a védelmi minisztérium tartozik a felügyelete alá.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek