Főoldal Bank Magyar bankokat osztályozott a Moody's

Magyar bankokat osztályozott a Moody's

5 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Moody’s csütörtök este Londonban közölte, hogy az Erste Bank Hungary, a K&H Bank és az OTP Bank devizában vezetett betétállományának hosszú távú osztályzatát az eddigi “Baa3”-ról két fokozattal “Baa1”-re, a rövid lekötésű devizabetétek besorolását “P-3”-ról egy fokozattal “P-2”-re javította.    

A cég a magyarországi Raiffeisen Bank hosszú futamidejű devizabetét-állományának osztályzatát egy fokozattal, “Baa3”-ról “Baa2”-re emelte. A Raiffeisen rövid lekötésű devizabetéteinek besorolása szintén “P-3”-ról “P-2”-re javult.    

A Moody’s a négy érintett magyar bank devizabetét-osztályzatainak kilátását az eddigi pozitívról a besorolás javításával egy időben stabilra változtatta.    

A Moody’s a csütörtökön bejelentett banki osztályzatjavítások előzményeként, módszertani változtatások miatt a minap Magyarország szuverén besorolási országplafonját “Baa1”-ről “A2”-re javította.    

Az osztályzati országplafon rendszerint azt a legmagasabb besorolást jelzi, amelyet az adott országban honos kereskedelmi adósok pénzügyileg legerőteljesebben alátámasztott kötelezettségeikre megkaphatnak a hitelminősítőktől.    

Ez az országplafon meghaladhatja az érintett ország államadós-kötelezettségeinek osztályzatát.    

Ez Magyarország esetében is így van: a Moody’s Investors Service a magyar szuverén kötelezettségekre “Baa3” osztályzatot tart érvényben.    

A Moody’s ugyanakkor szeptember végén felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az addigi stabilról a magyar szuverén osztályzat kilátását, egyebek mellett azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a koronavírus-járványnak a magyar gazdasági és pénzügyi erőre kifejtett negatív hatása valószínűleg nem lesz annyira markáns, mint az Európai Unió más térségeiben.    

A Moody’s a héten – szintén a magyar besorolási országplafon emelésével közvetlen összefüggésben – az OTP Jelzálogbank és az UniCredit Jelzálogbank által kibocsátott fedezett jelzálogkötvények osztályzatát az addigi “Baa1”-ről két fokozattal “A2”-re emelte.

Forrás: Portfolio.hu - Bank rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek