Főoldal Itthon Létszámkorlátozás jöhet a boltokban karácsony előtt

Létszámkorlátozás jöhet a boltokban karácsony előtt

4 megtekintés

Kötelezően korlátozhatják a boltba lépők számát karácsony előtt – ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta az RTL Klub Híradójának kérdésére.

Az RTL szerint a boltok maguktól is hoztak létszámkorlátozó intézkedéseket, például visszafogják a kosarak és a bevásárlókocsik számát. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György azt nyilatkozta a csatornának, hogy minden bolt arra fog törekedni, hogy féken tartsa a vásárlókat, nehogy gyorsuljon a járvány terjedése.

Pusztai Erzsébet szerint könnyen gócponttá válhatnak a bevásárlóközpontok.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ezt követően mondta a híradónak, hogy kötelező létszámkorlátozás jöhet a boltokban, erről akár holnap dönthet is a kormány.

Novák Katalin csütörtökön tett javaslatot az idősek vásárlási sávjának felfüggesztésére. A családügyi tárca nélküli miniszter szerint a boltokban kialakuló tumultus miatt szüntetnék meg az intézkedést.

Novák Katalin: Javasoljuk az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését

Az egyelőre nem világos, hogy mikortól.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek