Főoldal Ingatlan Kertet építenek Londonban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére

Kertet építenek Londonban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére

4 megtekintés

A 2021 elején kialakított közkert egy nagyobb kampány része lesz: minél több természetes zöldfelületet szeretnének kialakítani a londoniaknak.

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

Új közkertet alakítanak ki 2021 elején a londoni olimpiai parkon belül – jelentette be Sadiq Khan, a város polgármestere a Dezeen beszámolója szerint.

Azért választották a 2012-es olimpiai játokokra épített helyszínt, mert Newham kerületben fekszik, abban, amelyet a legsúlyosabban érintett a koronavírus-járvány.

Khan reméli, hogy a közkert örök emléket állít majd a több ezer brit áldozat mellett a közösségi összefogásnak is.  

Az emlékkert középpontjában három, 33 virágzó fából álló gyűrű lesz – ez szimbolizálja a főváros 32 kerületét és London városát.

A közkert létrehozása része a brit örökségvédelmi alapítvány, a National Trust nagyszabású kampányának, amelynek keretében a következő években minél több természetes zöldfelületet szeretnének kialakítani a londoniak számára.

Forrás: Index.hu - Ingatlan rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek