Főoldal Technika és Tudomány Időspóroló fejlesztést kap a Google keresője

Időspóroló fejlesztést kap a Google keresője

5 megtekintés

Átláthatóbbá és informatívabbá válnak egyes keresések.

Látványos újítás tesztelésébe kezdett az Egyesült Államokban a Google, bizonyos keresési kifejezések esetében egy baloldali menüsávval rendelkező információs dobozt jelenít meg a találati lista tetején. Konkrét példát hozva egy zeneszámra rákeresve a menüsáv segítségével váltogatni lehet a dalszöveg, a számról készült elemzések, a zenei videók és a hangfájlok között. A Pitagorasz-tételre keresve feltűnhet a képlete és az illusztrációja, továbbá példák, példafeladatok, kalkulátorok és magyarázó videók között csemegézhetnek az internetezők.

Számos keresést látványosan felturbózhat a GoogleForrás: Android Police

A szűkebb körben tesztelni kezdett funkció segítségével a Google nem feltétlenül jelenít meg több információt az eddiginél, inkább csak átláthatóbban és strukturáltabban prezentálja azokat, ezzel időt és fáradtságot spórolva a felhasználók számára.

Egyelőre nem világos, hogy az újdonság mikor debütálhat hazánkban, az efféle fejlesztések esetén nem szokatlan, hogy hónapok telnek el az első kiszúrásuk és a széles körű elérhetővé válásuk között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Forrás: Origo.hu - Techbázis rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek